Aanpak

Coachingssessie

Wat kan jouw kind in een sessie verwachten? Jouw kind kan:

-Het hart luchten terwijl er écht geluisterd wordt

-Één op één aandacht krijgen en leuke spelletjes spelen
-De frustraties uiten op een veilige plek waar niets raar is
-Inzicht krijgen in het eigen gedrag/kunnen én in gedrag van anderen
-Leren over emoties, gevoelens, ontspanning en rust
-Zich (eindelijk) begrepen voelen

Wat is kindercoaching?

Als ouder weet je precies hoe jouw kind is en dus ook wanneer er iets mis is. Heb je het gevoel dat jouw kind  bovenstaande punten goed kan gebruiken, waarom zou je deze kans dan niet pakken. 

Over sommige dingen praten sommige kinderen niet graag met hun ouders, dat heb je zelf waarschijnlijk ook wel eens ervaren. Als je dan toch het gevoel hebt dat jouw kind ergens mee zit, biedt kindercoaching een laagdrempelige oplossing. 

Als kindercoach ben ik namelijk geen dokter of psycholoog  (al heb ik wel degelijk een opleiding gedaan). Kindercoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar is een persoonlijke investering het welzijn van jouw kind. Net als jij ook voor jezelf een coach kunt inschakelen kan dit ook voor kinderen.

Hoe werkt kindercoaching?

Het begint met contact en vertrouwen. Allereerst kom ik graag met jou in contact. Als ons eerste contact goed voelt, spreken we  het intakegesprek af in mijn praktijkruimte aan huis en stuur ik een vragenlijst waardoor ik al veel informatie over jullie situatie krijg. Zo kan ik me goed voorbereiden en kunnen we tijdens het intakegesprek diep ingaan op wat er aan de hand is, welke verandering gewenst is en alle details.

Dan ga ik aan de slag met jouw kind. Zo’n sessie duurt ongeveer een uur. We spelen allerlei spelletjes en heb ik allerlei leuke opdrachten waardoor jouw kind en ik vertrouwd raken. Ik probeer steeds dieper tot de kern te komen en geef soms ook opdrachten mee voor thuis of op school. Ook vinden sommige ouders en kinderen het fijn als de school nauw betrokken is bij het traject. Ik doe ook aan schoolbezoeken, dan kijk ik mee hoe het gaat in de klas of ik sta jouw kind juist bij op die momenten die heel lastig zijn voor jouw kind (zoals buitenspelen/gymles).

Waarom kimkindercoaching?

Ik heb jarenlange ervaring in het onderwijs en dus met kinderen. Ik heb een rustig karakter en ik heb oog voor detail. Daarnaast ben ik zelf geen makkelijk kind geweest. Bijvoorbeeld kinderfeestjes waren altijd één grote hoop stress voor mij, terwijl, een kinderfeestje juist alleen maar leuk moeten zijn. Ik kan me heel goed inleven en voorstellen wat een kind voelt en dat merken kinderen. Ik ben oprecht geïnteresseerd en betrokken en ik kan écht helpen. 

 

Het werkt.

Ik heb al meerdere kinderen mogen helpen en het is ongelofelijk om te zien welke stappen kinderen maken als ze in zichzelf beginnen te geloven. Het is zo fantastisch om van ouders te horen hoe goed het met sommige kinderen nu gaat en te horen hoeveel minder stressvolle situaties er zijn. Dat na tijden van paniek, drift, frustratie, woede, huilbuien thuis plaatsgemaakt hebben voor blijdschap, gezelligheid, eerlijkheid, begrip, vertrouwen. Ook van leerkrachten is het zo fijn om te horen dat ze nu veel meer van de echte “naam van kind” zien. Of dat hij/zij nu een echte vriendschap heeft opgebouwd of de rust heeft gevonden om echt tot leren te komen. Dat gun ik echt ieder kind.

Afgestudeerd
met een 9

Positieve beoordelingen
van ouders

Toegewijd en gedreven, er is áltijd een manier

In samenwerking met andere professionals